Maak jij snel een boeltje van een conflict of vermijd je het liefst gewoon helemaal?
Je voelt je snel onzeker als je in een meningsverschil terechtkomt, want het zou wel eens een conflict kunnen worden?
Je houdt je vaak in als je ergens spanning of frustratie voelt? Je bent bang om in een conflict terecht te komen, want misschien reageer je emotioneel, wordt je kwaad of begin je zelfs te wenen? Dus zwijg je meestal, maar je laat zo vaak dingen liggen of je neemt je eigen frustratie mee naar huis?
Meestal ga je moeilijke gesprekken dus uit de weg omdat je vreest voor escalatie en blijvende spanningen nadien.
Of je hebt net vaak het gevoel dat mensen zich inhouden voor jou? Het voelt alsof mensen zich niet helemaal uitspreken en dat jij zo discussies domineert, hoewel je eigenlijk die ander ook wil horen?
Conflict is een onvermijdelijk deel van ons leven en toch zullen weinig mensen zeggen dat ze het verwelkomen of er goed in zijn.
Je wil je comfortabeler kunnen voelen in conflict met een collega, vriend, familielid of je partner?
Je wil met meer vertrouwen en rust moeilijke gesprekken aangaan?
Want…
Jij gelooft eigenlijk ook dat conflict veel rijkdom bevat en dat je er veel uit kan leren over jezelf en de ander? Je hebt ook al ervaren hoe conflicten die je aangaat je meer verbinden met de ander en je relaties versterken?
Lees dan verder en kijk of dit aanbod iets voor jou zou zijn.
Er komen DAGWORKSHOPS aan én GRATIS ONLINE INTRO WORKSHOPS om te ontdekken wat je kan leren
WAT EN HOE ?
In twee dagworkshops (17/12/22 en 07/01/23) gaan we op zoek naar jouw innerlijke ervaring in een conflict.
Want je kan maar een conflict hebben met iemand, als je ook een conflict hebt met jezelf.
Of, zoals één van mijn trainers onlangs zei:
‘THERE’S NO OUTER CONFLICT WITHOUT AN INNER CONFLICT’
We werken op drie niveau’s en kijken naar:
• hoe jouw innerlijke criticus een rol speelt wanneer je geraakt wordt in een conflict en hoe die criticus mee bepaalt op welke manier jij aan een conflict begint nog voor het bezig is
• hoe jouw spoken uit oude conflicten, die nog steeds rondwaren, het huidige conflict vertroebelen
• welke kracht je in jezelf al hebt, zonder dat je er iets voor moet doen en hoe je die bewust kan inzetten om je comfortabeler te kunnen voelen
Je krijgt meer zicht op je innerlijke reacties op conflict, waardoor je beter kan inschatten hoe je zal reageren en waar je grens ligt. Je zal beter begrijpen hoe jij in een conflict stapt en hoe dat mee het verloop bepaalt, los van de inhoud van het conflict en los van hoe de ander met jou in de clinch gaat.
Je ontdekt hoe de spoken én de ander ook iets vertegenwoordigen dat jij in jezelf niet graag toelaat, een aspect van jezelf dat je niet aanvaardt en misschien net meer nodig hebt. Door dat toe te laten kunnen je toekomstige interacties verzachten, met die ander en met jezelf. Immers, hoe minder de ander verschilt van jou, hoe minder bedreigend zijn/haar positie is.
Je krijgt meer bewustzijn over welke kracht jij en de ander al hebben nog voor je in een conflict terecht komt en hoe die kracht elke interactie beïnvloedt. Je leert te zien hoe de impact van jouw gedrag soms mijlenver afstaat van jouw intentie, net omwille van die kracht die je hebt, maar niet bewust gebruikt. Meer bewustzijn hierover, geeft je de mogelijkheid die kracht op een helende en verbindende manier te gebruiken.
Hieronder de structuur van de workshops wat visueler uitgelegd:

METHODIEKEN
- We werken in een groep van max 12 mensen.
De groep dient als een plek waar je kan aftoetsen en leren van elkaar. Je werkt samen aan eenzelfde thema en wisselt uit.
We zullen voortduren afwisselen tussen individueel werk, kleine groepjes en momenten in de grote groep.
Jij hebt steeds zelf de controle over wat je voor jezelf wilt houden en wat je wilt delen. Er is geen verwachting. - We gaan aan de slag met concrete conflicten. Je zal huiswerk krijgen vóór de start van de workshops zodat je met concrete situaties aan de slag kan tijdens de twee dagen. We gaan je ervaring in een moeilijk conflict uitspitten, onderzoeken en transformeren.
- De workshops zijn opgebouwd uit ervaringsgerichte oefeningen die je helpen onderzoeken en.. ervaren. Ik gebruik technieken uit mijn Gestalt en Processwork opleiding. Verwacht je aan creatieve technieken, aan geleide meditaties, aan gebruik van metaforen en fantasie, aan doen en zijn én aan oefeningen die andere delen van je bewustzijn aanspreken dan wat je dagdagelijks inzet.
Probeer hieronder al eens een oefening uit waarmee je je innerlijke criticus kunt ontdekken.
WAT LEVERT JOU DAT OP?
Als je bewuster bent van je innerlijke ervaring tijdens een conflict, kan je beter een onderscheid maken tussen wat er met jou gebeurt en wat er in je interactie met de ander gebeurt. Je krijgt meer helderheid over wat er binnenin gebeurt, alvorens je naar buiten komt. Zo wordt je minder geraakt in een conflict en kan je met meer rust en vertrouwen het gesprek aangaan. Je kan meer aanwezig blijven en je beter uitdrukken.
Door zo meer tolerantie op te bouwen voor conflict, zal je nog meer kunnen ervaren hoe een conflict aangaan je relaties net versterkt, omdat je iemands behoeften, emoties en grenzen leert kennen. Wederzijds contact en begrip kunnen groeien. Het toelaten van conflict in je leven helpt om meer diversiteit toe te laten in je vriendengroep, je team, je relatie en zelfs je familie. Het versterkt je gemeenschap!
VERBINDENDE COMMUNICATIE
Voor mensen die ervaring hebben met verbindende communicatie is het onderzoeken en verdiepen van je innerlijke ervaring een mooie aanvulling bij de communicatie handvaten die je aanleert bij verbindende communicatie.
Met meer bewustzijn van je innerlijke ervaring kan je immers nog helderder communiceren vanuit jezelf. Je kan duidelijker het huidige conflict waarnemen, je gevoel en behoefte op dit moment onderscheiden en vragen wat je nodig hebt.
Spreekt dit alles je aan en wil je graag wat kunnen proeven van de methodiek en mij leren kennen?
Lees meer over mij en mijn manier van werken op deze website en/of schrijf je hieronder in voor een GRATIS ONLINE INTRO WORKSHOP op donderdag 10 of 17 november ’22 van 19u tot 20u30.

WANNEER ?
De TWEE DAGWORKSHOPS vinden plaats op 17 december ’22 en op 7 januari ’23. Niet toevallig één voor en één na de feesten, omdat familiefeesten de ideale plek zijn om te oefenen met conflict en deze periode dus een kans biedt om moeilijke interacties te onderzoeken.
Familiefeesten zijn immers vaak plekken waar we mensen tegenkomen waarmee we het misschien niet zo goed kunnen vinden of erger, waarmee we ooit een aanvaring hadden en een spanning is blijven hangen. Families zijn bij uitstek groepen waarvan we de leden niet kiezen, maar er jarenlang of ons hele leven mee te doen hebben.
Een ideaal labo voor conflictonderzoek !
‘Festen of Feesten?!’, naar de verontrustende, Deense cultfilm van 98′ over een familiefeest waar je liever niet bij was.
VOOR WIE?
Voor iedereen die worstelt met conflict in dagelijkse relaties op het werk, met je baas of je personeel, met je vrienden, met je partner of je familie.
Voor iedereen die zich comfortabeler wil voelen in gespannen situaties of moeilijke interacties.
Voor iedereen die gelooft in het onontgonnen potentieel van conflict.
PRAKTISCH
TWEE WORKSHOPS, SAMEN TE VOLGEN, één voor de feesten en één erna.
We bereiden ons voor en onderzoeken nadien.
Je krijgt tools om toekomstige conflicten voor te bereiden en te verwerken.
• WORKSHOP I op 17 december van 10u tot 18u:
we onderzoeken onze relatie met conflict en gaan oefenen met hoe we ons kunnen voorbereiden op spanning of onenigheid door contact te maken met onze kracht
• WORKSHOP II op 7 januari van 10 tot 18u:
we gaan debriefen en werken met een recente, moeilijke interactie in de drie weken sinds de eerste workshop, we onderzoeken
KOSTEN
Je betaalt 370€ voor de twee dagen.
Als je vóór 20 november inschrijft, krijg je een VROEGBOEKKORTING en betaal je 296€
Je bent pas ingeschreven na betaling van je factuur.
PS: Financieën mogen geen obstakel zijn om mee te doen. Stuur me een mail als je problemen hebt met de prijs.
LOCATIE
BE-HERE, Dieudonné Lefèvrestraat 4, Brussel
30’ stappen of 15′ bus vanuit Brussel-Noord
8′ stappen van metro Pannenhuis, rechtstreeks te bereiken met metro vanuit Brussel-Zuid
13′ stappen van treinstation Bockstael
Lunch niet inbegrepen.
Meer info nodig? Vragen?
thomas.ameel@gmail.com
Whatsapp: +1 503 866 9143