Between Men @ Antwerpen

Hieronder geef ik wat uitleg over ‘Between Men’ en over het project in ‘t Werkhuys in Borgerhout op 14, 21 en 28 mei ’24.
Als graag wat extra wil lezen over mijn mannenwerk, ga dan naar deze pagina.


Recent ontmoette ik Bert Stienaers, van Stromen. We kwamen samen door onze gedeelde goesting om met mannen te werken en uiteindelijk nodigde Bert me uit om in de maand mei een serie mannengroepen te begeleiden in Antwerpen. Zo gaan we in ‘t Werkhuys op drie dinsdagavonden met een groep mannen onderzoeken wat ‘man zijn’ voor ons betekent.

Hoe kijk ik naar mannelijkheid?

Man zijn in deze wereld heeft een impact op wie je bent als persoon. Die impact komt van onze biologie én van onze maatschappij. Man zijn biedt privileges en voordelen en beperkt en limiteert je ook.
Als bepalend onderdeel van je identiteit heeft mannelijkheid, vaak onbewust, heel wat invloed op hoe je naar jezelf kijkt, hoe je je gedraagt in relaties en hoe je in de wereld staat. Zolang die invloed onbewust blijft, zullen lastige patronen en moeilijkheden in relaties blijven terugkomen.
Mannen hebben zelden een plek om met andere mannen uit te wisselen, te leren van elkaar en elkaar te ondersteunen. Dat maakt dat vele mannen zich eenzaam voelen in hun worstelingen en twijfels in het leven. Echter, om te ontdekken en begrijpen hoe jouw mannelijkheid mee vorm geeft aan wie je bent, heb je andere mannen nodig.
Als begeleider van mannen groepen bied ik geen model aan van wat mannelijkheid is. Zelf ben ik evengoed nog aan het leren wat ‘man zijn’ voor mij betekent en ik geloof dat je als man zelf een antwoord moet formuleren op wat mannelijkheid voor jou betekent. Wel bied ik een omgeving en manieren aan voor deelnemers om hun eigen reflectie en exploratie te doen, samen met andere mannen. Als deelnemer kan je zo gaandeweg ontdekken welke impact man zijn heeft op jou, op jouw relaties en op je manier van in de wereld staan.

Voor wie?

Simpel gezegd zijn deze groepen voor elke man die zich vragen stelt over wat ‘man zijn’ voor hem betekent.

Als je je toch afvraagt of dat dan op jou van toepassing is, lees dan de volgende statements en check of je je erin herkent:

  • Je merkt dat je soms in conflict komt met gangbare verwachtingen van mannelijkheid en vraagt je soms af hoe je als man wil zijn.
  • Je beseft dat man zijn’ van invloed is op jou en op hoe je in de wereld staat, maar hebt geen idee hoe je dat echt kan doorgronden.
  • Je bent soms in de war over wat man zijn betekent voor jou en hoe je jezelf als man kunt uitdrukken.
  • Je beseft dat ‘man zijn’ voordelen en beperkingen heeft, maar je vraagt je af of dat jouw eigen, persoonlijke ervaring is of dat andere mannen dit ook zo ervaren.
  • Je hebt zelden zo’n gesprekken met je vrienden en als dit toch gebeurt, zijn ze meestal niet bevredigend.
  • Je voelt je alleen in je behoefte naar meer diepgang met andere mannen en zou graag een plek vinden waar je andere mannen kan ontmoeten die antwoorden zoeken op gelijkaardige vragen.
  • Je kan je inbeelden dat je meer duidelijkheid, vertrouwen en richting zou hebben in je leven als je de kans zou hebben over je man zijn na te denken.
  • Je hebt geen nood aan therapie, maar hebt wel behoefte om meer inzicht te krijgen in jezelf en je mannelijkheid.

Wat gaan we doen?

  • Drie groepssessies van 2,5 uur op de drie laatste dinsdagavonden van mei, met maximaal 12 deelnemers.
  • Elke sessie bekijken we mannelijkheid vanuit een iets andere invalshoek.
    • Je relatie als man met jezelf
    • Je relatie als man met anderen
    • Je relatie als man met de wereld
      Je kan naar één groep komen, naar twee of naar alle drie, zoals je wil. Als je naar meerdere groepen komt, zal je merken hoe er overlappingen zijn tussen de verschillende invalshoeken. Dat geeft de mogelijk je inzichten nog verder te verdiepen en te integreren.
      Ik illustreer het aan de hand van onderstaand diagram.
  • Je mag je verwachten aan reflectieve vragen en gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen, geleide meditaties, creatieve werkvormen, delen met en luisteren naar andere mannen.
  • Je hebt geen voorgaande kennis of ervaring nodig om deel te nemen.

Wie ben ik?

Ik ben Thomas Ameel, klinisch psycholoog, Gestalt therapeut en coach. Dit is mijn website, waar je alle info vind over mij:

Praktisch:

Data & thema’s

  • 14 mei ’24: 18u30-21u – Hoe ga je als man in relatie met jezelf?
  • 21 mei ’24: 18u30-21u – Hoe ga je als man in relatie met anderen?
  • 28 mei ’24: 18u30-21u – Hoe ga je als man in relatie met de wereld?

Locatie

‘t Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Antwerpen

Prijs en deelname

  • Alle drie de groepen zijn ‘drop-in’.
    Dat betekent dat je één keer of meer kan komen, zoals je wil. Er is geen verwachting voor enig langdurig engagement.
  • Kom je naar één groep dan betaal je 25€.
  • Als je je ineens inschrijft voor alle drie de groepen, dan betaal je 60€.
    Graag vooraf inschrijven. Voor mijn voorbereiding helpt het enorm te weten hoeveel mannen ik mag verwachten.

Schrijf je hieronder in voor individuele sessies of voor de hele serie van drie groepen met de knop onderaan.


Niet zeker of dit wel iets voor jou is?
Stuur een mailtje, bel me of schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief

👇🏻

Blijf op de hoogte van Between Men events

* indicates required

View previous campaigns

Thomas Ameel will use your data to send you regular emails with content, news, updates and new offerings. Indicate below in what way you’d like to be contacted.

You can unsubscribe at any moment by clicking the link in the footer of the emails you’ll receive. I treat your data with respect and don’t share it with anybody else, person or organisation.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices.

Intuit Mailchimp